ЦСКА попита Държавата кога ще им позволи да обновят "опасния" "Българска армия"


ЦСКА попита Държавата кога ще им позволи да обновят "опасния" "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4726 0

От ЦСКА изпратиха писмо до спортния министър Красен Кралев, в което питат държавата дали ще се задейства скоро и да им позволи да пристъпят към реновирането на своя стадион. "Червените" посочват, че съоръжението им не отговаря на изискванията на УЕФА за международни мачове и е опасно за ползване.

Писмото бе публикувано в сайта на вестник "Труд". Ето какво съдържа то:

ПФК ЦСКА София ЕАД иска да изрази своето безпокойство и да Ви сезира за някои процеси, касаещи бъдещите ни планове да притежаваме нов и модерен стадион. Клубът ни е на мнение, че съоръжението в този си настоящ вид не може да продължава да функционира. Това е очевидно за всички държавни и футболни институции, както и за многобройните ни привърженици. То не отговаря на критериите и изискванията на УЕФА да приема мачове на високо ниво, което от своя страна ни задължава да ползваме под наем друг стадион в определена фаза на евротурнирите.

Да изпаднем в подобна ситуация е срам - за нас като клуб с утвърдено име в европейската футболна история, за Министерството като собственик на стадиона и за България, демонстрираща амбиции за модерна европейска държава.

В тази връзка искаме да попитаме: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30-годишен план, за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика?

Досега получихме добронамерени обещания от всички страни, но на практика нещата са в притеснителен застой, защото ефективни действия няма. При положение, че нашето желание не е за финансиране от държавния бюджет, а само за съдействие и разрешения за съответните строителни процедури и документация. Припомняме, че в тренировъчната база "Панчарево" досега сме вложили 4 383 086 лева в строителство и подобрения и е крайно време тези значими финансови средства да бъдат законно признати от съответните институции.

Ще се ангажира ли Министерството и държавата с конкретни срокове да се ускорят процесите на одобрение на нашите проекти и реалното им стартиране? Не можем да търпим стадионът да продължава да изглежда в това опасно за ползване състояние. Вярваме, че взаимните ни усилия ще дадат ползотворен резултат, за да може спортната институция ЦСКА да притежава наистина стадион и база, с която всички да се гордеем, и която да бъде отново люлка за футболни таланти и велики шампиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички