Кралев: България дава едни от най-високите премии за олимпийски медал


Кралев: България дава едни от най-високите премии за олимпийски медал
Снимка: iStock/Guliver

1902 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в ефира на "Нова телевизия", че България раздава едни от най-високите премии за олимпийски медал. Спортният министър подчерта, че премиите, които се раздават на спортистите, зависят от важността на шампионатите - олимпийски игри, световни и европейски първенства и т.н.

„За Игрите в Баку, според тяхната специфика премиите не са толкова високи.  Не са високи и премиите, които ще получат медалистите от Игрите в Минск. Премията зависи от приоритезирането на игрите. Игрите в Минск са с приоритет на европейско първенство", започна министърът.

"Има много държави, които не дават никакви премии за медали от европейско първенство, но ние даваме. За световно са по-високи, но за Олимпийските игри са много високи. Златен медал от тях е 250 000 лв. За европейските игри за първото място се дават 6000 лв. Не са много парите, и не са те стимул и мотивация нашите атлети да се представят по този начин”, добави още той.

А какво обяви Красен Кралев по отношение на стадион "Българска армия" - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички