Кралев: ЦСКА може да увеличи капацитета си двойно


Кралев: ЦСКА може да увеличи капацитета си двойно
Снимка: БГНЕС

5404 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви в ефира на "Нова телевизия", че теренът, на който ще бъде построен новият национален стадион в София, ще бъде избран до края на годината. Дотогава се очаква да приключат и преговорите с Гърция и Румъния за съвместна кандидатура за домакинството на голям футболен форум.

Кралев подчерта, че капацитетът на стадиона на "армейците" "може да се увеличи почти двойно", без да се излезе от чашата, ако се вземе лекоатлетическата писта.

"Обсъждаме няколко терена, които г-жа Фандъкова ни е предложила, но първо трябва да е ясно какъв тип съоръжение ще ни е необходимо за съвместна кандидатура за домакинство", заяви Кралев.

По повод на спортните имоти на държавата в Борисовата градина, Красен Кралев коментира: "Нашите имоти са включени в няколко урегулирани поземлени имота в съсобственост с частни имоти. Това предполага, че няма да имаме свобода да оперираме с тези имоти. Затова нашето предложение е всеки спортен обект да има собствен урегулиран поземлен имот, за да не е зависим от останалите."

"Втората грешка на плана е предвидената реконструкция. Невъзможно е стадиона на ЦСКА да има лека реконструкция с леки козирки и да стане модерно съоръжение. Имаме пълно разбирателство с кмета на София. Нашето предложение с ръководството на ЦСКА е да се направи реконструкция на това съоръжение, да се направят нови трибуни, с нови козирки”, добави още спортният министър.

А кой пожела да бъдат премахнати стадионите "Българска армия" и "Васил Левски" от Борисовата градина - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички