Избраха голмайстора на Първа лига за Играч на кръга


Избраха голмайстора на Първа лига за Играч на кръга
Снимка: БГНЕС

849 0

Офанзивният халф на Ботев (Враца) Петър Атанасов бе награден за най-добър играч на петия кръг в Първа лига, след като отбеляза двата гола за победата на врачани над Етър Велико Търново с 2:0.

Атанасов се намира в отлична форма от началото на сезона и вече има пет попадения на сметката си, а представянето му срещу Етър му донесе и първа награда за играч на кръга в традиционната анкета на Пресклуб България. Футболистът на Ботев призна, че пред клуба няма конкретна цел за класиране в първенството, но той и съотборниците му искат да радват хората в града с представянето си.

"Ръководството не ни е поставяло цели. Надявам се да останем в Първа лига, да се затвърдим, да играем хубав футбол, да радваме хората, пък, ако, дай Боже, имаме шанс да направим нещо по-добро, ще се възползваме от него. От началото на сезона Ботев Враца играем добре, просто в началото нямахме малко късмет, липсваше ни малшанс, изпуснахме някои положения. Сега дойдоха тези две победи, внесоха увереност в отбора, в момчетата, дойде ни самочувствие и някак си сме по-щастливи и играем доста по-добре. Мисля си, че занапред ще продължаваме с тези игри и да се надяваме да имаме повече победи. Пък в класирането, колкото се може по-напред да завършим", коментира той.

Атанасов разкри каква лична цел си е поставил за есенния полусезон в шампионата и коментира евентуалното идване на бившия национал Валери Божинов във Враца.

"В началото на полусезона се шегувахме, че ще вкарам 10 гола до зимата. Вече половината са факт, ако може да задминем тази граница, ще е още по-добре. Ще съм много радостен, ако Валери Божинов дойде при нас, той е един доста добър футболист, с име, с визитка, с всичко и може само да подобри класата на отбора", обясни Атанасов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички