Домусчиев обеща: Няма да ставам шеф на БФС - много съм зает


Домусчиев обеща: Няма да ставам шеф на БФС - много съм зает

4400 0

Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на Българския футболен съюз Кирил Домусчиев категорично отхвърли възможността той да се превърне в президент на съюза. Домусчиев посочи Атанас Фурнаджиев като добър вариант за нов шеф на БФС.

"Възможно ли е да стана президент на БФС? Не, няма как да стане, доста съм ангажиран. Собственици сме с брат ми на Лудогорец и искаме да продължаваме да радваме хората. Като председател на КРИБ имам допълнително ангажименти", заяви Домусчиев пред Nova.

"Как виждам аз следващия президент? При всички положения трябва да е човек с възможности, да има бизнес и да не е фалирал. Име? Атанас Фурнаджиев. Дал е много пари на българския футбол през годините. Дал ги е от любов, не е имал собствен клуб. Познава много добре структурите на БФС и УЕФА, участва в много комисии, успешен бизнесмен е, на добра възраст е - с богат опит и сравнитено млад. Това е профилът на човек, когото бих подкрепил. За съжаление от моите разговори с него разбрах, че той твърдо няма да се кандидатира", добави босът на "орлите".

По отношение на ВАР, Домусчиев коментира: "При всички положения, ако искаме да имаме професионално първенство, да играем в евротурнирите, силен национален отбор - това е бъдещето. Ще трябва да се изгради. Във всички съседни държави вече се работи по този въпрос. В Полша вече го въведоха, те са пионерите в Източна Европа. Инвенстицията е и голяма, и малка - зависи дали ще е мобилна или фиксирана версия. Аз с някои колеги ще следя как се избират офертите, коя фирма да ни достави тази система."

Що се отнася до треньорската рокада в Лудогорец, собственикът на "орлите" изрази мнение, че това за него не е смяна, тъй като Станислав Генчев е било временно решение след уволнението на Стойчо Стоев. Междувременно стана ясно, че новият треньор на Лудогорец ще трябва да решава съдбата на шестима футболисти на разградчани. Кои са те - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички