Борисов: Можем да поемем финансирането на юношите - топки, екипи, терени, без такси за тренировки

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент да се погрижи за финансирането на детско-юношеските школи в страната. Според премиера, отговорност за мъжките отбори трябва да поемат само президентите на клубовете, но по отношение на юношите държавата може да помогне - стига да се създаде система, по която да се работи.

"Съберете се и елате да кажете искам това и това от държавата! Ние сме готови за този разговор, но само за детско-юношески школи. Президентите да си поемат отговорността и да издържат мъжките отбори. А какво става - вие докарвате 20 чужденци! Извинявай!", започна Борисов.

Господин Балъков, ние не сме балъци

Срам и позор! Такъв беше домакинският мач на националите срещу Косово в квалификацията за Евро 2020. Падали сме много, били са ни като тъпан, но ...

"За всички възрасти до 20 години можем да поемем финансиране - топки, екипи, терени, без такси за тренировки... Направете една система - ще я подкрепим. Готови сме да отговорим на всичко, което е за децата. Но държавата няма да се меси във футбола. Президентът се грижи за големия футбол. Да видим дали тогава ще плаща само на чужденци", добави още той.

Междувременно президентът на Славия Венци Стефанов отправи остри критики към националите след загубата от Косово, наричайки ги "мишки" (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!