Бойко Борисов, чрез бюджета на София, налял милиони в касата на бившите босове на ЦСКА?


Бойко Борисов, чрез бюджета на София, налял милиони в касата на бившите босове на ЦСКА?
Снимка: БГНЕС

7465 0

Ако някога е имало съмнение защо "Титан" пое контрола върху ЦСКА, а в последствие клубът беше обявен в несъстоятелност в следствие на некадърно управление, бившият кмет на София Стефан Софиянски хвърли светлина, макар и под формата на мнение. В предаването "Домът на футбола" той говори за влиянието на Бойко Борисов в Левски и разкри, че докато министър-председателят е бил кмет на столицата, той е уредил "Титан" да поеме юздите на "Българска Армия".

Нещо повече - бюджетът на Столична община за чистотата е бил 70 милиона лева, но след това е нараснал повече от 2 пъти (до 160 милиона лева). Именно тогава и "Титан" получи много поръчки за "чистотата" в столицата на България.

"Да не забравяме, че Борисов като стана кмет на София, прехвърли ЦСКА на Титан. Ние софиянци, като плащахме за чистотата, плащахме nа ЦСКА. Забравихме ли го, или не? Титан колко време издържаше ЦСКА? Мога да кажа цифри - когато аз бях в кметството, бюджетът за чистота стигаше до 70 милиона, а после стана 160 милиона.

Нищо лошо не казвам - колкото повече, толкова по-добре. Но Титан оттам издържаше ЦСКА. Предполагам, че се е намесил той, но не мога да твърдя нещо, в което не съм сигурен. Очевидно е някакво разпределение на влияние, в което попада и Левски", каза Стефан Софиянски. Думите му за намесата на Борисов в Левски, за да придобие влияние вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички