Боби Михайлов: Нарочно сгрешиха с цел да изпадна от Изпълкома на УЕФА


Боби Михайлов: Нарочно сгрешиха с цел да изпадна от Изпълкома на УЕФА
Снимка: БГНЕС

2331 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира съвместната кандидатура на България за домакинство на Мондиал 2030. Пред YouTube канала на централата BFU TV той обяви и защо според него този път не попадна в Изпълкома на УЕФА.

"Тази кандидатура е чудесен повод да подобрим съществуващата и да изградим нова инфраструктура у нас, тъй като без такава няма как да кандидатстваш. Самата идея се роди на ниво министър-председатели и съм изключително щастлив, че премиерът Борисов има такова положително отношение към спорта. Убеден съм, че България ще има нов национален стадион, но това също минава през общата кандидатура", заяви Михайлов.

КОНГРЕСЪТ НА БФС ПОКАЗВА КАКВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА В ПЪРВА ЛИГА

Бившият вратар хвърли светлина и върху изборите за Изпълнителния комитет на УЕФА в Рим в началото на месеца. "Според мен грешката с невалидните бюлетини е нарочна - и двете включваха гласове за мен, с които щях да събера 27 вота и да отида на балотаж. Но поводи за притеснение няма - за вече близо 12 години в различни комисии и в Изпълкома на европейския футбол познавам всички правила, работата ми е оценена, резултатът ми е стабилен, тъй че доброто сътрудничество на БФС както с УЕФА, така и с ФИФА, ще продължи", категоричен бе той.

"Според мен сме на едно ниво с държавите от Централна и Източна Европа, с които традиционно се сравняваме. Ако говорим за разпределение на телевизионни права, ние сме по-напред от всички околни страни, като изключим доста по-голямата Румъния. Нашите клубове печелят повече от ТВ правата, отколкото в Хърватия, в Сърбия и прочие. Що се отнася до равносметката за първата година от четвъртия мандат, съм категоричен - федерацията става все по-стабилна финансово и организационно, в нея работят все повече млади хора, по мое мнение сме дори най-добрата спортна организация в България. Радвам се, че изпълняваме приетата Визия за бъдещето точно и навреме - защото онова, което беше представено на делегатите на Конгреса преди една година, не бяха просто хубави картинки и анализи, а нещо, което реално се случва и ще се случва", завърши той.

А каква бе заплатата на Михайлов като член на Изпълкома на евроцентралата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички