Атанас Узунов: ВАР е вредна за футбола, ще убие съдиите


Атанас Узунов: ВАР е вредна за футбола, ще убие съдиите

1819 0

Един от най-успешните български съдии Атанас Узунов се изказа против въвеждането на ВАР в България. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол. Дори собственикът на шампиона Лудогорец Кирил Домусчиев отсече, че ако искаме да се развиваме трябва спешно да въведем ВАР.

"Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Слушах изказването на Домусчиев за въвеждането на ВАР, но това много трудно ще се осъществи в България. Трудно ще издържат отборите. Постоянно ще се изисква нещо от тях - било камери, било охрани, било турникети. Допълнително са нужни доста средства за тези съдии, които обслужват ВАР-а. Ако УЕФА го постави като задължително изискване, искаш - не искаш, ще трябва да монтираш системата. Но аз не го приемам", коментира Узунов пред „България Днес".

"Неслучайно някои от големите съдим също се обявиха против. Пиерлуиджи Колина заради това нещо напусна съдийството. Футболната игра е създадена за хората от време оно. Тя е създадена с 22-ма състезатели и трима съдии. Днес вкарваме BAР, утре ще махнем и напълно съдиите. Гледан на монитора отгоре - сигналът за дузпа ще е един, за фаул - друг, за червен картон - трети. За какво са тогава съдиите? Вярно е, че се греши понякога, но и това е част от играта. За това е по-емоционална", отчете Узунов.

"Ритъмът на играта се забавя и за самите фенове не е добре. В един момент радостта от гола е голяма, после искат ВАР и попадението се отменя. Който си направи някаква фрапантна грешка от съдиите, да си носи последствията. Ще дойде време и всички решения ще се отсъждат със сигнализация", добави бившият съдия, който сега е общински съветник в Пловдив. А как премиерът Бойко Борисов коментира исканията за ВАР и защо това създаде напрежение между него и Кирил Домусчиев - вижте в този материал.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички