Революционно! Съдиите ще обясняват решенията си с ВАР на публиката

Революционно решение би могло да бъде въведено в съвременния футбол. След като от скоро реферите имат възможност да гледат на повторение най-важните и дискусионни ситуации чрез ВАР системата, сега се обсъжда възможността феновете да получават лична обосновка от съдиите за техните решения.

Такива дискусии се провеждат в Белфаст, където е обсъждана тази идея. Именно едно от главните предложения е това да може съдийте да обясняват своите в ключови моменти. Това може да включва привържениците да чуват крайното решение на реферите, както и кратко обяснение за точно тази позиция. 

Платини: ВАР е пълен боклук, не решава проблеми, а ги измества

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини се изказа много остро срещу системата за Видео асистент рефер (ВАР), която вече действа във всички водещи...

Междувременно, още през лятото от УЕФА са взели решение, че ще има видеоарбитри на плейофите за Европейското първенство. Това означава, че от евроцентралата ще сложат системата си на Националния стадион "Васил Левски" за двубоя с Унгария. При победа тя ще остане и за следващия двубой. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!