Кирил Домусчиев: Трябва да въведем ВАР


Кирил Домусчиев: Трябва да въведем ВАР
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2143 0

Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев изрази желанието си да бъде въведена системата ВАР в родното ни първенство. Домусчиев заяви, че България е изостанала с въвеждането на системата за видеоповторения, тъй като тя ще бъде задължителна част от груповата фаза на турнира Лига Европа през следващия сезон.

"На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана. Притесненията са, че националният отбор на България трябва да играе на стадион с инсталиран ВАР. Това не е да дойде едно микробусче. Хората от УЕФА бяха притеснени да не играем домакинския си мач в Унгария. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели. Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят".

"Тепърва екипът към съдийската комисия трябва да събира оферти и предложения, след което да вземем решение кое е най-изгодното. Ще има много работа по самите стадиони. Ще има и проблеми със стадиони, на които имаме проблеми да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР" каза собственикът на разградчани.

С въвеждането на системата ВАР се очаква да намалеят доста от съдийските грешки в родното първенство, които са факт през последните години. А ето кои отбори могат да се паднат на Лудогорец в турнира Лига Европа на жребия в понеделник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички