Искането на БФС за държавна помощ за ВАР създаде напрежение между Домусчиев и премиера


Искането на БФС за държавна помощ за ВАР създаде напрежение между Домусчиев и премиера
Снимка: БГНЕС

6821 0

Исканията на членове на Изпълкома на БФС за скорошно въвеждане на системата ВАР в българския футбол породи напрежение между собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев и премиера на страната ни Бойко Борисов. Последният обяви, че не е сигурен дали българските данъкоплатци ще искат част от средствата, платени от тях, да отидат за инсталирането на системата за видеоповторения.

"Държавата е на всички хора. Въпросът е дали българските данъкоплатци искат да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Както е известно, след вчерашното си заседание, от БФС обявиха, че ще бъде създадена комисия с членове Кирил Домусчиев, собственика на Славия Венцеслав Стефанов и вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, която ще търси най-бързия начин за въвеждане на ВАР. Предложението на Домусчиев е проектът да се финансира поне частично с пари от Министерството на младежта и спорта, тъй като голяма част от по-малките клубове няма да могат да си позволят изграждането на системата.

Както е известно, от ръководството на разградския клуб останаха недоволни от отсъжданията на рефера Георги Кабаков при равенството с Черно море в кръга от първенството. Системата за Видео асистент рефер (ВАР) бе въведена във всички големи европейски първенства в последните години, както и в Шампионска лига. Системата дебютира и на Световно първенство през 2018 година. А кога се очаква ВАР да дебютира в България вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички