Левски ги направи 10... поредни мача без победа в Първа лига - "сините" не успяха и срещу Пирин Благоевград


Левски ги направи 10... поредни мача без победа в Първа лига - "сините" не успяха и срещу Пирин Благоевград
Снимка: Velizar Eremiev - Chocho / LAP.bg

6105 0

И Пирин Благоевград се оказа непреодолим съперник за Левски - "сините" завършиха 1:1 при гостуването си на "орлетата" в мач от 20-ия кръг на Първа лига!

Това бе десети пореден шампионатен двубой, в който футболистите на Станимир Стоилов не успяха да спечелят трите точки, а по този начин изравниха негативния си рекорд в това отношение, който е от 1963 година...

На стадион "Христо Ботев" в Благоевград Асен Чандъров откри резултата от дузпа в 14-ата минута. В края на първото полувреме бившият футболист на ЦСКА Мартин Смоленски изравни за 1:1. 

През втората част вратарят на Пирин Янко Георгиев на два пъти се отчете с великолепни намеси и така в крайна сметка точки бяха поделени. 

Тимът на Христо Янев остава на 14-та позиция с 13 точки в актива си, докато този на Стоилов е на осмо място с 31 пункта. В следващия кръг Пирин е домакин на Черно море (27 февруари), а Левски приема Лудогорец (28 февруари).

РАЗВОЙ НА Пирин 1:1 Левски

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

*Преди първия съдийски сигнал футболистите, треньорите и феновете по трибуните запазиха минута мълчание в памет на Петър Жеков. Стадион "Христо Ботев" в Благоевград бе пълен почти до краен предел!

В 3-ата минута Филип Кръстев центрира от корнер, а Хосе Кордоба скочи най-високо и насочи с глава топката към десния ъгъл, но Янко Георгиев плонжира и спаси.

ГОЛ - В 9-ата "сините" изпълниха още един ъглов удар, а при борбата за високата топка между Роналдо и Венцислав Бенгюзов халфът на Пирин игра с ръка. Главният рефер бе призован от ВАР да види ситуацията на повторение и след като го направи реши да отсъди дузпа. С изпълнението ѝ се зае Асен Чандъров - зимното попълнение на Левски шутира в средата на вратата и откри резултата - 1:0! (ВИДЕО)

В 26-ата минута Хосе Кордоба центрира от лявото крило, а Асен Чандъров бе оставен непокрит около точката на дузпата и опита да насочи топката към долния десен ъгъл на Георгиев, но пропусна целта с 1-2 метра. Малко след това Мартин Смоленски бе изведен зад отбраната на гостите, но Пламен Андреев излезе навреме и предотврати опасността. 

Пет минути преди края на първата част Чандъров пресече подаване в центъра и се получи извеждащ пас към Уелтън. Бразилецът се озова очи в очи с вратаря на Пирин, но се забави изключително много със завършващия си удар и профука 100-процентова възможност за втори гол.

ГОЛ - В секундите преди края на редовното време на първото полувреме домакините изравниха! Илкер Будинов подаде от дясното крило по земя към Мартин Смоленски, а той шутира без забавяне с десния крак и макар че не го направи по най-добрия начин, топката влезе в долния десен ъгъл на Андреев - 1:1!

В добавеното време на първата част останаха съмнения за нарушение срещу Рикардиньо в наказателното поле на Пирин, но този път ВАР не се намеси и играта продължи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Христо Янев извърши една смяна на почивката - в игра се появи Иван Тасев на мястото на Илкер Будинов. В първите 10-15 минути след паузата интересните ситуации пред двете врати отстъстваха, като единствено Филип Кръстев се отчете с неточен шут от около 20 метра.

След близо час игра на "Христо Ботев" Хосе Кордоба получи жълт картон за спиране на опасна атака в центъра. В 64-ата Венцислав Бенгюзов също бе декориран в жълто от Драгомир Драганов, след като фаулира Рикардиньо пред границата на наказателното поле.

В 69-ата минута Александър Дюлгеров, Янко Георгиев и Христофор Хубчев получиха жълти картони за оспорване на съдийско решение. Левски пък получи пряк свободен удар на 26-7 метра фронтално срещу вратата, но Патрик-Габриел Галчев би в стената. Секунди по-късно Галчев и Андрей Йорданов влязоха в пререкания и реферът ги декорира в жълто. В 75-ата и Ивелин Попов получи картон - осмият за второто полувреме!

В 77-ата минута Марин Петков нахлу отляво и пусна успореден на голлинията пас към Роналдо. Бразилецът шутира без забавяне от 4-5 метра, но Янко Георгиев се отчете с блестящо спасяване с една ръка! В 80-ата Илиян Стефанов се появи на мястото на Уелтън. 

Осем минути преди края на редовното време Патрик-Габриел Галчев нанесе свиреп удар по диагонал от 20-на метра, но топката профуча на 1-2 метра встрани от дясната греда на вратата на Пирин. В 91-ата Янко Георгиев отново се намеси чудесно, отразявайки удар на Илиян Стефанов в долния му ляв ъгъл.

Стартови състави:

Пирин Благоевград: 21. Янко Георгиев, 38. Александър Дюлгеров, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 17. Илкер Будинов, 31. Красимир Станоев, 18. Мартин Смоленски, 45. Христофор Хубчев, 20. Чебраило Макрецкис

Левски: 1. Пламен Андреев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 20. Асен Чандъров, 30. Филип Кръстев, 88. Марин Петков, 10. Ивелин Попов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

Пирин Благоевград - Левски по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Благоевградчани започнаха с поражение пролетния полусезон, след като бяха победени с 2:0 при визитата си на Славия. Левски също започна със загуба официалната 2023 година, губейки с 0:1 от Черно море на стадион "Ивайло" във Велико Търново, тъй като изтърпяваше санкция 'лишаване от домакинство'. 

В момента "орлетата" са на 14-то място в Първа лига с актив от 12 точки и голова разлика 12:28. "Сините", които са в серия от девет поредни мача без победа в шампионата, са на 8-ма позиция в таблицата със сбор от 30 пункта (25:12).

Тимът на Станимир Стоилов спечели първия двубой срещу Пирин през сезон 2022/23 - на 7 август Левски взе трите точки на "Георги Аспарухов" след 1:0 (голът бе дело на Роналдо, а асистенцията на Патрик-Габриел Галчев).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички