Локомотив София удържа Септември София в мач с 2 гола и 2 червени картона


Локомотив София удържа Септември София в мач с 2 гола и 2 червени картона
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1414 0

Локомотив София и Септември София не се победиха и завършиха 1:1 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Още в 12-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена - вратарят Александър Любенов напусна наказателното си поле, за да пресече извеждащо подаване, но не прецени правилно действията си и извърши нарушение срещу Мартин Петков. Първоначално главният рефер Георги Давидов му показа само жълт картон, но след това бе привикан от ВАР и в крайна сметка промени решението си - директен червен картон за стража на "железничарите".

Противно на логиката, Локо откри резултата в 33-ата минута - Божидар Кацаров пусна пас към Юлиан Ненов на дясното крило, а Мартин Ачков не се ориентира добре и позволи на съперника да си овладее топката и да навлезе в наказателното поле и впоследствие с диагонален удар да матира Шейтанов - 1:0 за Локомотив София!

Около 120 секунди по-късно тимът на Станислав Генчев остана с 9 човека на терена, след като Давидов показа директен червен картон и на Антонио Вутов за опасно влизане в краката на Мартин Стоянов. ВАР отново призова арбитъра да изгледа повторения, но този път той не промени първоначалното си решение. 

С двама повече на терена, футболистите на Септември София осъществиха натиск, който даде резултат в добавеното време на първото полувреме, след като Атанас Кабов засече центриране на втора греда с десния крак - 1:1!

През вторите 45 минути Септември бе много по-активният отбор, но така и не успя да вкара втори гол, с който да спечели трите точки. Все пак, играчите на Светослав Петров прогресираха с една позиция в класирането и вече са 12-ти с 16 пункта. Локо София е на девето място с 28. В следващия кръг "червено-черните" гостуват на Локомотив Пловдив (25 февруари), а Септември ще приеме ЦСКА (26 февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички