Ексклузивно в Sportlive.bg: Бюджетът на Берое за Първа лига е цинично малък


Ексклузивно в Sportlive.bg: Бюджетът на Берое за Първа лига е цинично малък
Снимка: Anna Georgieva / LAP.bg

5657 0

Тревожните проблеми в играта на Берое Стара Загора далеч не са нелогични с оглед всичко, което се случва в клуба под Аязмото. Николай Киров и щабът му трябва да работят с изключително лимитирани средства, което допълнително ограничава действията, които треньорите могат да предприемат, разбра Sportlive.bg.

Старозагорци по всичко личи, че ще се борят за своето оцеляване до самия край в Първа лига, но финансовите параметри в отбора далеч не отговарят на критериите, които са характерни за последните няколко години.

Нашата медия разбра, че всички новопривлечени футболисти са привлечени с редица компромиси от всички страни, като Берое разполага с анемичния бюджет за заплати от 85 хиляди лева на месец за всички свои служители. Със сигурност по този начин традиционният отбор е сред най-слабо финансираните футболни клубове у нас, което допълнително утежнява работата на Киров и екипа му.

  • По този начин бюджетът на отбора за една календарна година възлиза на малко над 1 милион лева.

Нужно е да се отбележи, че в тези параметри влизат всички футболисти, щаб и служители в клуба, а всичко това се предава и на футболния терен. Берое заема 13-ото място във временното класиране на родния футбол с 21 точки, на 1 пред следващия Пирин (20), докато Хебър е с 16, а последният Спартак Варна е с 12 точки.

Амбициите на Киров са да спаси клуба и дори за миг не се замисля над факта Берое да играе във второто ниво на футбола у нас през следващия сезон, макар следващите дуели да са решаващи за старозагорския клуб.

Предвид факта, че първенството у нас се разделя на порции, то заралии с голяма сигурност ще попаднат сред отборите, борещи се за своето оцеляване и това тревожи цялата общност в града.

Любопитен факт е и лагерът на Берое в Турция. Старозагорци прекараха близо 2 седмици в южната ни съседка, за да се подготвят за пролетта в България, но това е нямало начин да се състои, ако не е бил изходящият трансфер на Абубакар Тунгара в Арда. Клубът от Кърджали е дал исканите пари от Берое, за да стане сделката, която в крайна сметка е финансирала целия лагер на клуба. 

А кое е последното ново попълнение в отбора на Берое, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички