Давиде Мариани сам разкри как е станал трансферът му в Берое


Давиде Мариани сам разкри как е станал трансферът му в Берое
Снимка: Lap.bg

2857 0

Бившият футболист на Левски и настоящ на Берое - Давиде Мариани, даде интервю пред "Dsport", в което разкри как се е стигнало до трансфера му в Стара Загора, за колко време е подписаният между двете страни договор, в каква физическа форма се намира в момента и какви са личните му цели и амбиции в Първа лига:

Как се случи трансфера ти в Берое?

Откакто напуснах Левски, винаги съм поддържал контакт с Хубчев и асистентите му. Когато отидоха в Берое си поговорихме, бях щастлив за тях. Тогава достигнахме до съгласие да отида и да работя с тях. Това е причината да избера Берое.

Бързо ли се разбрахте с Петър Хубчев за трансфера?

Да, бързо се разбрахме. Не мислих много за условията. Разбрахме се с едно телефонно обаждане.

За колко време е договорът ти с клуба?

Договорът ми е до края на сезона, за мен е добре така. Ще опитаме да бъдем максимално успешни, да изиграем добри мачове за Купата и първенството, след това ще си почина и ще преценим какво ще се случи с бъдещето ми.

Мислиш ли, че можеш да продължиш с Берое след края на сезона?

Както казах, не знам. За момента съм доволен, че съм тук. Наистина съм фокусиран и благодарен на Берое и щаба на Хубчев за шанса, който ми дават. Сега искам да им се отплатя за доверието на терена.

Преди две години ти каза: „Надявам се един ден футболът отново да ме събере с него. Ще е удоволствие за мен. Дължа много на този човек“, сега отново ще работиш с него. Как ще коментираш?

Да, винаги съм казвал, че искам да работя с него. Това е хубавото на живота. Не знаеш какво ще ти се случи. Ето ни тук, отново, нека да работим и да дадем най-доброто от себе си и да видим какво ще ни предостави бъдещето.

В каква форма си в момента?

Бих казал, че съм в много добра форма. Разбира се, ще ми трябват игрови минути. Това е най-важното за момента. Ще бъда внимателен и няма да прибързвам.

Тоест, ще можеш да играеш в събота?

Аз имам огромно желание да играя, но решението ще го вземе треньорът. Ще играя колкото време ме пусне треньорът. Ментално съм готов за мача.

Ти си в Стара Загора от 72 часа. Какви са впечатленията ти от Берое и новите ти съотборници?

Много добри. Тук съм от два дни и половина, всеки ден обикалям из града. Харесва ми да съм в България. Още когато бях в Левски, казах, че харесвам хората тук. Те са много приятелски настроени. Радвам се, че в държава като България не са забравили за мен и ме обичат. И аз обичам тази страна.

Какви са личните ти амбиции? Може би да спечелиш Купата?

Искам да изиграя максимално много мачове, да помагам на отбора с голове и асистенции, както винаги съм правил през кариерата си. Нека спечелим няколко мача и да видим, може да има изненада в края на сезона.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Защо Давиде Мариани се озова в Берое, а не в бившия си отбор Левски?!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички