Колко пари ще струва вдигането на втората "бариера" за ЦСКА и има ли опасност да падне и трета?


Колко пари ще струва вдигането на втората "бариера" за ЦСКА и има ли опасност да падне и трета?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2239 0

През вчерашния 22 февруари Българският футболен съюз обяви, че налага повторна забрана на гранда ЦСКА за картотекиране на нови играчи, с което на практика "върза ръцете" на клуба на трансферния пазар. 

Припомняме, че съвсем наскоро се наложи "армейците" да платят около един милион лева по казуса с Юнес Бенжелюн, след което първата забрана падна и двете зимни попълнения - Маурисио Гарсес и Браян Морено, бяха вписани навреме за старта на пролетния дял от Първа лига. 

Новата "бариера" върху "червения" клуб падна заради задължения към бившия футболист Серджо Филипе Диас Рибейро и мениджъра Франсиско Морено Руано. Според "Тема Спорт" се касае за сума от порядъка на 350 000 евро!

Изданието твърди, че 109 900 евро от тях за са Рибейро, като към тях се начислява и годишна лихва в размер на 5% за период от 10 години. Морено пък ще получи 80 000 евро, плюс лихва 5% от 21 август 2012 година насам, както и още 14 893 евро. 

Към всичко това се добавя и глоба в размер на 30 000 швейцарски франка!

"Тема Спорт" допълва, че дори след погасяването на тези задължения, съществува вероятност в най-скоро време ФИФА да наложи още една забрана на ЦСКА, която ще бъде свързана със съдебните спорове с бившите играчи на тима Нилсон Антонио и починалия през 2021 година Бернардо Тенгариня. Твърди се, че разноските по тези казуси ще достигнат около 1 милион лева!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички