Берое призовава за коректно поведение от страна на ЦСКА


Берое призовава за коректно поведение от страна на ЦСКА

802 0

От ръководството на Берое излязоха с обръщение относно темата колко привърженици на ЦСКА ще бъдат допуснати на стадиона в Стара Загора в предстоящия полуфинал за Купата. От Берое молят да се нагнетява допълнително напрежението, като подчертават, че вече са направили компромис за "червените", като са отпуснали 15% от капацитета на стадиона.

Преди няколко дни "червените фенове" изразиха недоволство от факта, че няма да има достатъчно билети. Изпълнителният директор Александър Тодоров заяви, че дори очаква да има около 3000 запалянковци на ЦСКА.

Ето и цялото съобщение, публикувано на официлания сайт на Берое:

Умоляваме да не сe нагнетява допълнително напрежението преди полуфиналът за Купата на България между „Берое“ и ЦСКА на 6 април от 19:15 ч. в Стара Загора. Напомняме, че ръководствата на двата клуба, съвместно с органите на реда постигнаха ясна договорка относно организацията за влизане на стадиона и предварителната продажба на билетите за гостуващите фенове. Както е известно, според наредбата на БФС на гостуващите привърженици се полагат 5% от реалния капацитет на стадиона, а по наредбите на УЕФА този процент е 10%. С цел да бъде толерантно, ръководството на „Берое“ направи компромис и отпусна 15% за привържениците на ЦСКА. Това бе направено с цел да няма излишно напрежение и мачът да премине в рамките на нормалното.

Ясно е, че няма как допустимият капацитет да бъде надвишен, защото това е предпоставка за неприятни инциденти, а ние искаме безопасност за всички хора по трибуните. Даваме за пример голямото дерби в Испания, преди броени дни, когато на Камп Ноу имаше 500 гостуващи привърженици на „Реал“ (Мадрид).

Умоляваме да се преустановят всички нападки към „Берое“ относно отпуснатите билети за гостите. „Берое“ ще пусне в продажба допълнителните 500 броя билети в деня на мача, на касите пред сектор „Гости“ в 10 ч. Тази бройка няма как да бъде увеличена, с цел запазване сигурността, безопасността и реда на стадиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички