Берое и ХИК оставиха интригата за реванша


Берое и ХИК оставиха интригата за реванша
Снимка: БГНЕС

3041 0

Берое и ХИК Хелзинки завършиха 1:1 във втория предварителен кръг на Лига Европа и оставиха интригата за реванша. 

Въпреки добрите мунит на Берое, гостите откриха резултата в 37' чрез Морелос, но след почивката Пенев изравни и донесе радост на старозагорци. Капитанът Иво Иванов също пропусна да нанесе решаващ удар, така след седмица в Хелзинки двата тима ще определят кой ще продължи в третия кръг на Лига Европа.

В 7' се стигна до спасяване на Макенджиев. Тайво нанесе удар по земя, който изненада Макенджиев, но все пак отклони топката. В 11' Берое се опита върне опасното положение, но нямаше кой да завърши атаката.

В 37 'Танака излезе сам срещу Макенджиев, който шутира, но вратарят избив. След това топката попадна у Алфредо Морелос, който на празна врата бележи.  

4 минути след подновяването на играта домакините чрез Веселин Пенев изравниха. След центриране, гостите не успяха да изчистят топката и тя попадна в голмайстора Пенев.

В 63-ата Морелос отново бе оставен непокрит, но този път колумбиецът не засече добре с глава и прати топката в аут.

Кохей Като направи добър дебют с екипа на Берое и на няколко пъти опитваше далечни удари, но никой не донесе победата на тима.

Преди двубоя 

Единственият контузен в състава на Берое е Атанас Зехиров, който продължава възстановяването си. Една въпросителна стои пред спортно-техническия щаб за определяне на стартовия състав преди днешното домакинство с ХИК (Хелзинки). Тя е кой измежду бразилеца Том и Васил Панайотов ще партнира на японеца Кохей Като във вътрешността на полузащитата.

 Основната заплаха за вратата на Макенджиев ще е централният нападател на ХИК Алфредо Морелос. Колумбиецът вкара и двата гола при успеха над Атлантас (2:0) в първия мач. Именно заради него звездата на тима Микаел Форсел е на пейката.

Стартови състави

Берое: 22. Макенджиев, 21. В. Василев, 71. Миланов, 6. Иванов (к), 28. Пенев, 33. Том, 4. Като, 11. Милисавлевич, 9. Кирилов, 91. Почански, 14. Божилов

Старши треньор: Александър Димитров

ХИК: 21. Даане, 15. Яласто, 3. Тайво, 5. Реджепи, 14. Татомирович, 4. Медо, 27. Сорса (к), 39. Далстрьом, 10. Танака, 7. Альо, 11. Морелос

Старши треньор: Мика Лехкусуо

Sportlive.bg ще следи на живо двубоя между двата тима.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички