Георги Чиликов: Не смятам, че ЦСКА превъзхожда Левски с кой знае какво

Георги Чиликов, който е играл за Левски и ЦСКА, даде своето мнение преди предстоящия мач между двата отбора. Според него "червените" имат психологическото предимство заради победата в предния двубой, но това не им гарантира победата на 100%.

С какво ЦСКА превъзхожда Левски?

Чиликов смята, че ЦСКА превъзхожда съперника си с дълбочината на състава. "При Левски големият проблем преди първия мач беше, че имаха няколко липсващи футболисти – кой контузен, кой наказан. През зимата напуснаха няколко играчи, а по една или друга причина Левски няма постоянен състав и ядро, на което да се разчита. Това е големият минус на Левски. Спортно-технически не мога да кажа с какво ЦСКА превъзхожда Левски. Ако всички са на разположение на Левски, не смятам, че ЦСКА ги превъзхожда с нещо кой знае какво", заяви той пред "Мач телеграф".

Още: Иван Андонов аут от групата на Левски за дербито с ЦСКА, Асен Митков и Николай Михайлов се завръщат

Той заяви, че изобщо не знае защо е бил назначен Нестор Ел Маестро и предпочита българските треньори. "Аз съм за българското обаче и съм на мнение, че е по-добре българин да бъде треньор, отколкото чужденци, които по никакъв начин не са се доказали в такива отбори. Предпочитам като фен да гледам български треньори.

Изобщо не знам защо бе назначен, че да кажа дали е закъсняло уволнението му, или не. Според мен имаме много добри български треньори, които могат да свършат тази работа. Оттук нататък дали е закъсняло, или не – не ме интересува. Мнението ми е, че бе по-добре вместо него да бъде назначен български треньор".

Още: Ротация? "Любимец" съдия за всеки клуб в Първа лига, свирят близо 1/3 от срещите на един отбор

Легендата на ЦСКА - Георги Денев, каза пред Sportlive какво ще е "идеално" да се промени в клуба и защо битката за титлата свърши рано

Левски страда срещу ЦСКА в плейофите, има само една победа

Под угрозата за дерби без фенове: ЦСКА с едно наум, а Левски "гони" момента

ЦСКА - Левски по ТВ: Къде да гледаме последното дерби за сезона?

Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Плейофите започнаха!

Гласували общо: потребители

Горещи оферти