"Левски на Левскарите" с искания до Гонзо: Не иска БФС да управлява Първа лига

От сдружението "Левски на Левскарите" са изпратили писмо до БФС и по-конкретно до Георги Иванов - Гонзо и Атанас Караиванов с няколко конректни искания. Тяхното желание е те да бъдат обсъдени по време на срещата с професионалните клубове, която е насрочена за 8 май.

"В качеството си на втори по големина акционер в ПФК "Левски" АД, сдружение "Левски на Левскарите" изпрати писмо до президентите на БФС и БПФЛ Георги Иванов и Атанас Караиванов с позицията на организацията по темите, които предстои да бъдат обсъждани на срещата с професионалните клубове, която ще се проведе утре, 8 май. Смятаме, че отговорното поведение на заинтересована страна налага публично и открито да заявим мнението си", написаха от сдружението във Facebook.

Няколко ключови искания от "Левски на левскарите"

В прикаченото писмо се открояват няколко важни искания от тяхна страна. Първото е, че искат ПФЛ да поеме управлението на двете професионални дивизии, а не БФС. Също така пред държавата да бъде поставена темата за сигурността по стадионите и качеството на футболната инфраструктура. Обръща се внимание на гостуващите фенове и как те да се чувстват по-добре на стадионите.

Още: Левски се вслуша в огромна част от "сините" фенове - какво постигна Николай Костов през втория си престой?

Друга тема е свързана с телевизионните права, които се обсъждат от дълго време. Според сдружението договорът е неизгоден за футболните клубове и изоставаме от останалите страни в региона. Също така настояват за промяна във формата - с по-малко отбори и в плейофите да се върне първоначалната идея - отборите да играят на разменено гостуване.

Друго недоволство е свързано с изготвянето на програмата за Първа лига. "Също така призоваваме да се прекрати практиката програмата за футболните двубои да се изготвя в последния момент, като често обслужва интересите на телевизията и на конкретни отбори, които имат силна позиция в управлението на българския футбол".

Още: Изненада: Чеферин посъветвал Михайлов за оставка преди 3 години - ето как отговорил Борислав

Всичко е решено: От Левски обявиха какво е бъдещето на Николай Костов

Найджъл Робърта ще играе в ОАЕ

Наско Сираков се завърна: Ето първото нещо, свързано с Левски, което направи

В Турция: Мъри иска в Гьозтепе свое откритие от Левски

Шеф в ЦСКА се извини на Левски, НО: Минути след това изгаври "сините"... ПАК

Обеща ли Левски на Наумов - титулярното място, и какво значи това за Пламен Андреев?

Гласували общо: потребители