Левски страда срещу ЦСКА в плейофите, има само една победа


Левски страда срещу ЦСКА в плейофите, има само една победа
Снимка: БГНЕС

757 0

Левски и ЦСКА излизат в последното дерби помежду си за настоящия сезон. Този път двата тима се сблъскват в плейофите на шампионата, и то още в първия от петте кръга. Гледайки статистиката, определено "червените" може да са по-спокойни преди днешния мач.

До момента в плейофна фаза двата отбора са изиграли общо 13 двубоя, в които ЦСКА е спечелил 8, четири са равенствата, а Левски е постигнал само една победа, и то в първия подобен мач. Головата разлика логично е в полза на червените – 23-10.

Единствената победа на Левски е в началото на века

Левски не се представя никак добре в плейофите

Още: Под угрозата за дерби без фенове: ЦСКА с едно наум, а Левски "гони" момента

Победата за Левски е през сезон 2001/2002, когато за първи път в елита кампанията завърши с плейофна фаза. На 24 април Левски със Славолюб Муслин надделя с 2:0 на стадион "Георги Аспарухов" след голове на Саша Симонович и Георги Иванов.  През сезон 2013/2014 отново се стигна до въвеждането на плейофи, а тогава ЦСКА победи с 3:1.  Последва пауза от три години, в която двата отбов не се изправиха един срещу друг в плейофите.

ЦСКА категоричен в плейофите

През 2017 година тимовете подновиха съперничеството си. В първия двубой, който се игра на 20 април, "червените" разбиха съперника си с 3:0.  Ответният двубой на 28 май също се оказа кошмарен за "сините" – нова победа за ЦСКА с 3:0.

През следващата година се стигна и до първото равенство. На 18 април червените поведоха с 2:0 след голове на Каранга от дузпа и Енрике Рафаел до 9-ата минута, но в началото на второто полувреме Иван Горанов върна едно попадение за Левски, а в 61-ата Паулиньо оформи равенството. В ответния мач на 15 май ЦСКА отново стигна до победата. Драматичен двубой, в който червените на два пъти бяха изравнявани, но Рубен Пинто донесе крайния успех.

Още: ЦСКА - Левски по ТВ: Къде да гледаме последното дерби за сезона?

През 2019 година двата тима стигнаха до нулево равенство на 20 април в първия мач от плейофите, но в ответния на 21 май ЦСКА пак си тръгна с трите точки.  През 2020 година сини и червени изиграха само един двубой помежду си заради пандемията от коронавирус, завършил 3:3.

През 2021 година не се състоя дерби в плейофите, тъй като сините не попаднаха в шестицата. Съперничеството се поднови на следващата. Тогава на 17 април двата тима завъртяха ново нулево равенство. За последно двата тима се срещнаха на 7 юни миналата година, когато ЦСКА спечели с 2:0.А преди дербито с Левски - феновете на ЦСКА скочиха на "синьото БФС".

Още: Преди ЦСКА - Левски: Николай Костов отговори на най-важния въпрос и се оплака от едно

За 5 играчи на ЦСКА с общо 589 мача за клуба и за 3-ма от Левски: Последен "червено-син" дуел?

Георги Миланов готов отново да играе в Левски: Мачът с ЦСКА може да е повратна точка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички