Дори и Станимир Стоилов не успя! Костов ще наруши 13-годишно "проклятие" над треньорите в Левски

Новината на днешния ден (7 май) е от Левски. 26-кратните шампиони обявиха, че Николай Костов няма да е треньор на "сините" от следващия сезон, но ще изпълни настоящото си споразумение. А това означава, че ще води столичани в оставащи 4 мача до края на сезона.

А те са много важни, тъй като отборът все още има шанс да търси място в Европа през следващия сезон, но това минава през задължителни победи до края. Остава двубоите срещу Черно море, Локомотив Пловдив, Крумовград и Лудогорец, като важен ще е и развоят във финала за Купата на България. От победителя между Лудогорец и Ботев Пд ще стане ясно дали третият, или четвъртият в Първа лига ще играе бараж за Европа.

Николай Костов все пак ще наруши едно "правило" в Левски

Още: Левски се вслуша в огромна част от "сините" фенове - какво постигна Николай Костов през втория си престой?

При положение, че не се случи някоя поредна изненада и Костов изкара целия сезон, то той ще се превърне в първия наставник от над десетилетие насам, който не бива сменен през цялата кампания.

Това не се случи дори и при последния престой на Станимир Стоилов. Той се завърна на "Герена" през септември 2021 година и остана до април 2023 година, но не записа пълен сезон. Последният с такова постижение е Ясен Петров - от 1 юли 2010 година до 28 май 2011 година.

Любопитното е, че именно след Тодоров започна първият престой на Николай Костов на "Герена", който беше доста по-кратък с едва 10 мача начело. Оттогава досега неизменно треньор или си тръгва сам, или бива изгонен заради незадоволителни резултати.

Извън Мъри - друг треньор, който бе близо до задмине "постижението" на Петров бе Стойчо Стоев. От 20-ти декември 2014 година до 16 май 2016 година той води тима в 51 мача и бе начело 513 дни. Ясно е, че от новата кампания Левски ще е с поредния нов треньор, който вече се търси, както бе обявено от клуба.

Още: Всичко е решено: От Левски обявиха какво е бъдещето на Николай Костов

Найджъл Робърта ще играе в ОАЕ

Наско Сираков се завърна: Ето първото нещо, свързано с Левски, което направи

В Турция: Мъри иска в Гьозтепе свое откритие от Левски

Шеф в ЦСКА се извини на Левски, НО: Минути след това изгаври "сините"... ПАК

Гласували общо: потребители