Петев: Още не съм преодолял загубите в Япония


Петев: Още не съм преодолял загубите в Япония
Снимка: БГНЕС

1217 0

"В днешния футбол няма такива аутсайдери. Изключително балансиран отбор, успях да гледам доста техни мачове и ако ние подходим лежерно, което по никакъв начин не трябва да го допускаме, може да ни е по-трудно", това коментира националният селекционер Ивайло Петев преди предстоящата квалификация с Люксембург.

Българският тим започва пътя си към Мондиал 2018 с домакинство на аутсайдера в групата Люксембург, което ще се проведе на 6 септември на Националния стадион "Васил Левски".

"Отборът на Люксембург не е това, което беше преди години. В днешния футбол няма такива аутсайдери. Изключително балансиран отбор, успях да гледам доста техни мачове и ако ние подходим лежерно, което по никакъв начин не трябва да го допускаме, може да ни е по-трудно. Имат доста натурализирани футболисти и при всички положение нивото при тях е по-различно", сподели Петев на среща с медиите днес, предаде БГНЕС.

Странната логика на Ивайло Петев в подбора на играчи

Треньорът на "лъвовете" призна, че все още не е преодолял двете тежки загуби на турнира "Кирин Къп". "Честно да си призная не съм го преодолял още. Загубите са част от футбола, това нещо няма как да се забрави. Надявам се в мача, който ни предстои, да се представим на ниво и да победим. Това до голяма степен малко ще отмие срама, който мина. Поуките са доста, от всяка една загуба трябва да извадиш и нещо положително, но основното нещо е, когато играеш за националния отбор, трябва да даваш максимума от себе си. Националната фланелка е гордост и чест и ние трябва да я защитаваме по най-добрия начин", каза той.

"На всички ни е ясно, че най-вероятно няма да има много хора, но колкото и да са те, подкрепата е един стимул, един плюс за всички нас", допълни Петев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички