Звезда на Реал подкрепи Суперлигата: Уморихте ли се да гледате Федерер срещу Надал отново и отново? Аз не


Звезда на Реал подкрепи Суперлигата: Уморихте ли се да гледате Федерер срещу Надал отново и отново? Аз не
Снимка: Getty Images

722 0

Звездата на Реал Мадрид - Тони Кроос, направи много любопитно изказване относно идеята за създаването на Суперлигата. Според него футболът има нужда от промяна и това е една от идеите. Ясно е, че президентът на "белия балет" Флорентино Перес е сред хората, които стоят зад тази идея.

"Мисля, че ще видим Суперлигата и има няколко причини за това. Самата идея се промени и заслужава да бъде чута. Ако погледнете внимателно ситуацията от всички страни, можете да видите, че УЕФА в никакъв случай не е одобрявана от футболните фенове.

В момента Суперлигата не планира да изключва нито един отбор от списъка с кандидати. И изобщо няма да има постоянни членове-учредители. Сега това е спортно състезание, открит турнир, който се управлява от клубове, а не от УЕФА. Клубовете не се нуждаят от УЕФА за това. Мисля, че тази идея заслужава поне още един шанс", каза Кроос, цитиран от вестник AS.

Защо Суперлигата е добра идея?

Играчът, който наскоро се оттегли от националния отбор на Германия и е в последните месеци от договора си с Реал Мадрид, даде още причини защо смята, че Суперлигата би била добра за футбола.

"Въпреки че вече говорихме за загубата на страст към футбола, вярвам, че Суперлигата има възможност да обърне тази ситуация. Нека има повече ентусиазъм и емоция за мачовете, които ще можем да видим. Защото в крайна сметка, нека не се заблуждаваме, много хора винаги казват: "Кой иска да гледа Реал Мадрид срещу Манчестър Сити всяка седмица?". Но уморихте ли се да гледате Федерер срещу Надал отново и отново? Аз не.

Това е моето мнение. Мисля, че можем да привлечем феновете и да ги върнем към футбола, а също така може да донесе съвсем различен ентусиазъм на неутралния фен. Защото тези мачове не се гледат само от привържениците на клубовете, но и от неутрални фенове. И мисля, че с усещането, че интересът към футбола намалява, ще имаме възможност да увеличим всичко това отново, ако се заемем сериозно".

А какви са последните правила, които подготвят за Суперлигата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички