Зиеш за прекратяването на Ередивизи: Пълни глупости


Зиеш за прекратяването на Ередивизи: Пълни глупости
Снимка: Guliver/GettyImages

1391 0

Звездата на Аякс Хаким Зиеш бе бесен от решението на Холандската футболна федерация да прекрати сезон 2019/20 в Ередивизи. Във вчерашния ден холандският шампионат потвърди, че кампанията се прекратява и няма да има отбор, който да бъде коронясан за шампион.

По този начин Аякс пропусна възможността да защити титлата си от предната кампания, след като бе лидер в класирането с равни точки, но по-добра голова разлика от втория АЗ Алкмаар. Хаким Зиеш заяви, че е бил силно афектиран от решението, според което амстердамският гранд няма да получи титлата в Холандия. „Стига бе, какви по дяволите са тези глупости, които се случват? Ние сме на върха в класирането. Някои хора казват, че АЗ Алкмаар заслужават титлата повече, тъй като ни победиха два пъти. Значи головата разлика вече не се брои, така ли? Това са глупости! Как ПСВ станаха шампиони през 2007-ма? Точно така, имаха по-добра голова разлика. Разбира се, предпочитам да спечеля титлата на терена, но ако трябва да избера един клуб, който да бъде определен за шампион, за мен това е Аякс“, заяви Хаким Зиеш пред ‘AD’.

Прекратяването на Ередивизи означава, че мароканският футболист може и да е изиграл последния си мач с екипа на Аякс. През февруари месец той се съгласи да премине в тима на Челси през следващия сезон. А ето кой съотборник на Зиеш може да го последва към изхода от "Йохан Кройф Арена".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички