Ще става ли Лионел Меси треньор? Аржентинецът отговори, давайки пример със Зинедин Зидан


Ще става ли Лионел Меси треньор? Аржентинецът отговори, давайки пример със Зинедин Зидан
Снимка: Getty Images

1576 0

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси даде интервю пред "ESPN", в което бе запитан дали се вижда като старши треньор след края на активната си кариера.

Аржентинецът е на 35 години, а договорът му с ПСЖ изтича след края на сезон 2022/23. На този етап не е ясно дали ще остане за още една година в Париж, дали ще се завърне в Барселона за един последен "танц" или пък ще предпочете да отиде в американската МЛС и да облече екипа на Интер Маями.

Меси заяви, че не смята да се занимава с треньорската професия, но все пак допълни, че и Зинедин Зидан не е имал такива намерения, а в крайна сметка е спечелил Шампионска лига три пъти...

"Когато се откажа, искам да бъда запомнен не като добър футболист, а като добър човек. Никога не мисля за това, което вече съм постигнал, а за това, което ми предстои. Не смятам да ставам старши треньор, но и Зинедин Зидан говореше по същия начин, а след това не само стана треньор, но и спечели три пъти Шампионска лига", каза Лео пред изданието и допълни, че има интерес към спортния мениджмънт:

"Харесва ми спортният мениджмънт, изграждането на отбора, както и това да помагам на треньора, но още не съм решил на 100% с какво искам да се занимавам".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лионел Меси потвърди, че Световното първенство в Катар ще бъде неговото последно!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички