Здравният министър на Нидерландия: Без публика, докато не се открие ваксина


Здравният министър на Нидерландия: Без публика, докато не се открие ваксина
Снимка: Getty Images/Guliver

818 0

Здравният министър на Нидерлания Хюго де Йонге заяви, че привържениците няма да могат да посещават футболни стадиони в страната, докато не се създаде ваксина. Спортът в „ниската земя“ в момента е преустановен заради заразата, като местното правителство забрани всички спортни събития в страната най-рано до 1 септември.

Решението доведе до преждевременния край на Ередивизи, като не бяха определени нито шампиони, нито изпадащи. Де Йонге писа до нидерландския парламент, за да обясни, че дори ако правителството реши да позволи провеждането на спортни събития от септември, феновете няма как да посещават двубоите.

„Все още не може да споменем дата за последната стъпка, масовите прояви. Това ще е възможно само ако има ваксина и никой не знае колко време ще отнеме за откриването на такава. Разбира се, че се надяваме това да се случи скоро, но година или повече е напълно реалистична мисъл“, каза той.

Според медицинските експерти откриването на една ваксина, средно, може да отнеме 10 години. Въпреки това, поради големия международен интерес и инвестиции в създаването на ваксина срещу заразата, някои специалисти са на мнение, че такава може да се открие в следващите няколко месеца. По света, се провеждат около 460 проби с цел справяне с вируса. А какво наказание може да отнесе от УЕФА нидерландския шампионат - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички