УЕФА може да отнеме едно от местата на Нидерландия в евротурнирите


УЕФА може да отнеме едно от местата на Нидерландия в евротурнирите
Снимка: Getty Images/Guliver

905 0

Нидерландската лига Ередивизи може да загуби едно от местата си в евротурнирите през следващия сезон. Новината е била съобщена на клубовете от Кралския нидерландски футболен съюз. Причината за това е, че първенството бе предсрочно завършено заради пандемията от коронавирус, при това без да бъде определен шампион на сезон 2019/20.

В Ередивизи също така не бяха определени изпадащи и влизащи в елита отбори, Не беше определен и шампион в турнира за Купата на Нидерландия. Поради невъзможността да се проведе финал за Купата, УЕФА иска да даде това право на участие в Лига Европа на петия отбор в класирането, пише AD.nl. Това място към момента на спирането на Ередивизи заемаше Вилем II. В този случай заелият третото място Фейенорд веднага ще влезе в груповата фаза на Лига Европа, а ПСВ и Вилем II ще участват в квалификациите.

УЕФА обаче може да не одобри такова решение и да лиши Нидерландия от един билет за евротурнирите, като не допусне Вилем II в евротурнирите. Така Фейенорд ще започне от трети квалификационен кръг на Лига Европа, а ПСВ - от втори. А каква революционна промяна се готви в Шампионска лига вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички