Душан Тадич: Готов съм да изиграем финал с АЗ, за да определим шампион


Душан Тадич: Готов съм да изиграем финал с АЗ, за да определим шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1503 0

Капитанът на Аякс Душан Тадич коментира решението на Кралския футболен съюз на Нидерландия да прекрати предсрочно сезона заради пандемията от коронавирус. Нападателят изобщо не е доволен от това решение и смята, че отборът му трябва да бъде обявен за шампион на страната.

"Изобщо не съм щастлив, как мога да бъда щастлив? Не може да не се обяви шампион на Нидерландия в края на сезона. Ние сме първи във временното класиране, аз дори бих приел да играем финал с АЗ Алкмаар, за да се определи шампион. Съгласен съм, това е труден момент за всички нас и приоритетът, разбира се, е здравето на всички хора по света. Целта е да се върнем към нормалния живот възможно най-скоро, като победим коронавируса", заяви Тадич, цитиран от "Tutto Mercato Web".

"Но аз съм професионален футболист, обичам да играя футбол, да побеждавам, да вдигам над главата си трофеи, всеки ден да се трудя упорито, за да постигам големи цели. Ние сме лидери, трябва да играем в Шампионска лига, мисля, че трябва да получим титлата шампиони на Нидерландия. Това са моите мисли, дори коронавирусът да е по-важен от всичко друго", продължи той.

"Струва ми се истинска несправедливост да се анулира невероятният сезон, който проведохме с треньора и отбора. Наистина съм разочарован", завърши сърбинът. При прекратяването на сезона в Нидерландия Аякс и АЗ Алкмаар имаха еднакъв брой точки - по 56, но грандът от Амстердам беше лидер заради по-добри показатели. В хода на сезона Аякс загуби и двата си мача с АЗ. Междувременно, футболната федерация на страната ще подпомогне клубовете - подробности вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички