За първи път в историята: Голямото дерби Селтик - Рейнджърс напуска границите на Шотландия


За първи път в историята: Голямото дерби Селтик - Рейнджърс напуска границите на Шотландия
Снимка: Getty Images

1153 0

Грандовете Селтик и Глазгоу Рейнджърс ще се срещнат в дерби извън Шотландия за първи път в историята - мачът ще се проведе по време на "Sydney Super Cup" в Австралия тази година, а новината бе съобщена от организаторите на турнира.

Двата гиганта от Глазгоу ще участват в надпревара с четири отбора, която ще включва още тимовете от австралийската "А-лига" Сидни и Уестърн Сидни Уондърърс и ще се проведе между 16 и 20 ноември 2022 година!

"За първи път в историята този емблематичен сблъсък ще се играе извън Шотландия", сподели спортният министър на Нов Южен Уелс Стюарт Ейръс в специално изявление.

Селтик е воден от австралиеца Анге Постекоглу, който разкри, че е "супер развълнуван" да се завърне у дома: "Ще бъде специално. Клубът винаги е имал силна връзка с Австралия и знам колко страстни са фенските фракции там и как следят отбора", сподели той.

Сблъсъкът между старите съперници ще се проведе на 83-хилядния стадион "Стейдиъм Австралия" на 20 ноември по време на петседмична пауза в клубния футбол преди Световното първенство в Катар!

В ТОЗИ МАТЕРИАЛ пък можете да си припомните как завърши последното голямо дерби на Шотландия, което се състоя съвсем наскоро (последвайте червения линк).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички