За първи път от 1994-та: Италия ще играе без футболист на Ювентус в състава


За първи път от 1994-та: Италия ще играе без футболист на Ювентус в състава
Снимка: GettyImages

1397 0

Тази вечер националният отбор по футбол на Италия играе първия си квалификационен мач за Евро 2024. Съперник на "адзурите" в Неапол ще бъде тимът на Англия.

Медиите на Ботуша обърнаха внимание на групата играчи, които селекционерът Роберто Манчини е повикал за първите две квалификации. Прави впечатление, че в състава срещу англичаните няма да има нито един футболист на Ювентус.

Такъв имаше, макар и само един, в лицето на защитника Леонардо Бонучи. В хода на подготовката за първия мач обаче стана ясно, че опитният футболист не е докрай възстановен от контузията, получена в мача на "бианконерите" срещу Сампдория в Серия А.

Така беше взето решение Бонучи да присъства на стадиона в Неапол като зрител, а после да се върне в Торино, за да завърши лечението си.

Сега Италия, в какъвто и състав да излезе срещу британците, ще бъде без футболист на "Старата госпожа". Това се случва за първи път от 1994 година насам, когато беше Световното първенство по футбол в САЩ. Тогава "адзурите" излязоха без играч на Ювентус в квалификацията за Еяро 1996 срещу Естония (октомври 1994 г.). А какви мерки предприе Италия, за да спре проклятието над тима вижте в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички