Италия взе крайни мерки в опит да спре проклятието над националния тим


Италия взе крайни мерки в опит да спре проклятието над националния тим
Снимка: Getty Images

1030 0

Оставяйки зад гърба си унижението да не е част от световното първенство за втори пореден път, Италия започва нов етап от своята история. Става дума за нова емблема, която ще се появи на всички фланелки на нейните национални отбори. В „трикольора“ бялото замества златното. Четирите звезди за световните титли също са бели.

" С тази нова емблема ние навлизаме в ново измерение", заяви президентът на футболния съюз Габриеле Гравина.

Емблемата е създадена от агенция Independent Ideas и ще се появи на фланелките, които ще бъдат представени през следващите дни, първите от ерата на "Адидас", нов технически спонсор след почти 20 години с "Пума", в който „адузите“ спечелиха световната (2006) и европейската титла (2020).

Федерацията също така публикува „музикална система“ за тяхната селекция: звук за новата емблема и нова песен "Адзурите", която ще се пуска при излизането на всички национални отбори. Тя е украсена с гласа на сопраното певица Сузана Ригачи, известна със своите колаборации с Енио Мориконе.

Отборът на Роберто Манчини може да спечели трофей още през юни, когато ще играе на финалите на Лигата на нациите и ще започне квалификационната фаза за Евро 2024 на стадион "Диего Марадона" в Неапол срещу Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички