Черногорец от ЦСКА с 1 причина защо България е с по-слаб отбор от Черна гора


Черногорец от ЦСКА с 1 причина защо България е с по-слаб отбор от Черна гора
Снимка: БГНЕС

2903 0

Националният отбор по футбол на България посреща в Разград Черна гора на старта на квалификациите за Европейското първенство през 2024-та. Специалисти и анализатори дават минимално предимство за селекцията на Младен Кръстаич.

Въпреки това черногорският треньор на ЦСКА Милорад Пекович има различни мнение по темата. Той вярва, че неговата страна има предимство и е фаворит, като се позовава на един ключов според него фактор.

Пекович отбеляза, че Черна гора разполага с футболисти с опит, които са преминали през няколко квалификационни цикъла, както и че гръбнакът на отбора се е запазил през последните години. Той отбелязва липсата на опит в България, като започна с това, че неговата страна е с по-силен състав.

Предимството на Черна гора пред България

"Освен това имаме по-опитни футболисти, които са минали през няколко квалификационни цикъла. Гръбнакът на отбора е същият, какъвто бе и в предните години. Това може да ни донесе голямо предимство въпреки техния ентусиазъм и еуфорията им.

България няма много опит и мисля, че това е добър опонент, с който да започнем. Все пак е важно да не ги подценим, нямаме правото да ги подценим, дори и да вярвам, че този национален отбор (бел. ред. на Черна гора) най-сетне ще постигне мечтата на всички предни генерации и ще се класира за голям форум".

Изданието, пред което даде интервюто - Vijesti, напомня, че Пекович е бил част от "златна ера" на Черна гора и националния отбор, след като преди 12 години били най-близо до това да класират страната за голям форум, но бяха спрени в плейофите.

"Форматът за европейските бе разширен - 24 отбора играят, два отбора от групите директно отиват на финалите, има възможност и през Лигата на нациите. Ако стояха нещата така, когато бяхме втори в групата, щяхме да сме играли на Европейското. Вярвам обаче, че този състав, с малко късмет, който е нужен, ще постигне исторически състав" - завърши Пекович. Освен това провокираха черногорския треньор на ЦСКА с въпрос какво мисли за Десподов и Делев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички