За историята! Франция счупи два феноменални рекорда,правейки на кайма Гибралтар (ВИДЕО)


За историята! Франция счупи два феноменални рекорда,правейки на кайма Гибралтар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2896 0

Франция направи нещо феноменално! Възпитаниците на Дидие Дешан счупиха два рекорда, разгромявайки джуджето Гибралтар с 14:0 в среща от група „В“ на квалификациите за Евро 2024.

„Петлите“ отдавна си подпечатаха визите за финалния турнир в Германия, а тази вечер на „Алианц Ривиера“ в Ница се забавляваха и играха, за да чупят рекорди. И го направиха.

Хората на Дидие Дешан подобриха рекорда за най-изразителна победа на Франция в историята на националния отбор, която беше 10:0 над Азербайджан през 1995 година. „Петлите“ подобриха и върховото постижение за най-голяма победа в европейска или световна квалификация, което се държеше до този момент от Германия за боя с 13:0 над Сан Марино.

Домакините забиха по 7 гола във вратата на клетите гибралтарци и през двете полувремена. Така Франция продължи и безгрешния си ход в групата, записвайки 7-а поредна победа. „Петлите“ са актив от 21 точки и внушителната голова разлика от 25:1.

Още до 4-ата минута резултатът беше 2:0 след автогол на Итън Сантош и попадение на Маркус Тюрам. Уарен Заир-Емери покачи на 3:0 в 16-ата минута с дебютния си гол, но веднага след това напусна контузен. Гостите останаха и с намален състав в 18-ата минута заради червен картон на Итън Сантош.

Звездата Килиан Мбапе заби рекордния си хеттрик с екипа на Франция. Той реализира дузпа в 30-ата минута, а в 74-ата и 82-ата минута оформи хеттрика си. Жиру заби 2 попадения в 89-ата минута и в 1-ата минута на добавеното време. Сред голмайсторите имената си записаха още Джонатан Клаус, Кингсли Коман, който също се разписа на 2 пъти, Юсуфа Фофана, Адриен Рабио и Усман Дембеле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички