Възпитаниците на Унай Емери се оказаха тройно по-добри от тези на Дамбраускас


Възпитаниците на Унай Емери се оказаха тройно по-добри от тези на Дамбраускас
Снимка: Getty Images

1697 0

Виляреал се класира за груповата фаза на Лигата на конференциите, след като завоюва втори успех над Хайдук Сплит, този път с 2:0. По този начин възпитаниците на бившия наставник на Лудогорец Валдас Дамбраускас не успяха да се класират за груповата фаза на европейската надпревара. Първата среща завърши с победа от 4:2 за "жълтата подводница". 

В реванша испанският тим реализира по попадение в двете полувремена, а точни бяха Алфонсо Педраса (37’) и Самуел Чъкуезе (56’). При първия гол Педраса получи топката на лявото крило и след неуспешен опит да центрира тя се върне в него, а той с неспасяем удар откри резултата.

"Жълтата подводница" стартира втората част със сериозен пропуск, но в 56-ата минута Смауел Чъкуезе проби добре и стреля от границата на наказателното поле, а изключително неумела намеса на вратаря позволи на топката да попадне в мрежата за втори път.

По този начин миналогодишният финалист от Шампионска лига показа на какво е способен и си заслужи място в Лигата на конференциите.

Вижте останалите новини от третия по сила европейски клубен турнир!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички