Вездесъщ Кристиано Роналдо "избухна" с 4 гола и изведе Ал Насър до безценен успех (ВИДЕО)


Вездесъщ Кристиано Роналдо "избухна" с 4 гола и изведе Ал Насър до безценен успех (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9206 0

Суперзвездата Кристиано Роналдо изведе Ал Насър към победата срещу Ал Фатех с 4:0 като гост, а португалецът реализира всяко едно от попаденията за своя тим.

Ал Насър установи доминацията си през първата част. В 21' Роналдо вкара първия гол, след като бе изведен от Гариб и от малък ъгъл не сбърка да открие резултата. Пет минути преди края на полувремето португалецът отново преодоля противниковия страж и удвои преднината на своя тим.

Петкратният носител на "Златната топка" смълча феновете на домакините в 51', когато бе точен от дузпа и оформи своя хеттрик, който бе и неговият 61-ви в кариерата. Последният гол падна след отлична контраатака в 61-ата минута, а Роналдо не сгреши от близка дистанция.

По този начин Роналдо "качи" Ал Насър на върха в класирането в Саудитската професионална лига. Тимът има равен брой точки (37) с Ал Шабаб, но притежава по-добрата голова разлика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ал Уехда започна чудесно мача. Домакините притиснаха Ал Насър в собствената му половина и направиха изнасянето на топката много трудно за гостите, които разчитаха на дълги топки към своето офанзивно ядро. В осмата минута Роналдо проби чудесно по фланга и подаде на Гариб, който си пробва късмета от далечно разстояние, но пропусна. Две минути по-късно Ал Насър организира добро нападение, което завърши с центриране в наказателното поле, но там нямаше футболист, който да засече.

В 16-ата минута Роналдо си пробва късмета от пряк свободен удар. Дистанцията до гола бе около 25 метра, а ударът му срещна стената и топката излезе в корнер, от който не последва нищо опасно. Ал Уехда веднага отговори със свое собствено положение. Родригес получи топката в наказателното поле на Ал Насър, завъртя се и стреля силно, но разтресе страничния стълб на Науаф.

В крайна сметка, Роналдо откри резултата в 21'. Португалецът успя да се измъкне от защитата на домакините и получи чудесен пас в наказателното поле. Лидерът на Ал Насър нанесе образцов удар по земя от малък ъгъл, който се озова в мрежата на Ал Гамди - 1:0 за Насър. 6 минути по-късно Гариб намери Ал Наджеи, който обаче се забави с удара си от пеналтерията и топката му бе отнета.

Video edited on Kapwing

Кристиано Роналдо забоде втори гол в 40-ата минута. Португалецът бе изведен от Ал Наджеи очи в очи срещу Гамди и не сбърка от близка дистанция, промушвайки топката между краката му за 2:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ал Насър започна мотивирано втората част. Кристиано Роналдо пое топката около центъра в 47-ата минута и веднага намери свободния Гариб в предни позиции. Вторият успя да стреля, но ударът му бе спасен от Гамди. Малко по-късно бе отсъдена дузпа за гостите след игра с ръка на футболист на Ал Уехда. Разбира се, зад топката застана Кристиано Роналдо и с много прецизен удар оформи своя хеттрик. 3:0 за Ал Насър.

Video edited on Kapwing

Роналдо просто няма спирка. Португалецът се разписа за четвърти път в мача. Ал Насър организира чудесна контраатака, а Кристиано бе изведен сам срещу Гамди. Вратарят спаси първия му удар, но при добавката нямаше шанс. 4:0 за Насър.

Video edited on Kapwing

След четвъртия гол на Роналдо действията на съперниците се поуспокоиха. Двата тима се вкопчиха в битка за средата на терена и искаха да установят контрол над топката. В 73' резервата Ал Айзани се извиси над всички в наказателното поле на Ал Насър и нацели напречната греда за домакините с глава.

Ал Уехда започна да натиска в заключителните минути. Домакините организираха чудесна контраатака, футболистът на тима обаче се забави с подаването, след като стигна до точката за дузпа и накрая не намери съотборник. В 89-ата минута Роналдо бе близо до пети гол, след като се опита да вкара от пряк свободен удар, но изпълнението му бе неточно.

СЪСТАВИ

Ал Уехда: Ал Гамди, Ал Наджай, Анселмо, Атия, Бакшуин, Дуарте, Хаусауи, Курди, Маки, Родригес, Фажир

Ал Насър: Науаф, Султан, Мадо, Амри, Конан, Хайбари, Луис Густаво, Гариб, Сами, Машарипов, Роналдо

Ал Насър по ТВ: Къде да гледаме Кристиано Роналдо и компания?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След въпросното равенство от миналия кръг Ал Насър е с равен брой точки с Ал Шабаб (който обаче е с мач повече) и с Ал Итихад - големият конкурент. Показателите на Ал Насър в преките двубои, както и головата разлика, са по-добри и това му осигуряват първото място.

Друг основен конкурент - Ал Хилал, пък е само на две точки. Днешният опонент на Ал Насър - Ал Уехда, е с едва две точки над Ал Халеедж, който е последният тим в зоната на изпадащите.

Домакините нямат успех в четирит поредни мача срещу Ал Насър, като в тях се е стигало до едно равенство и три успеха за гостите днес. Във въпросните мачове най-често срещаният резултат е 1:0, като само веднъж е имало над 2,5 попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички