Венсан Абубакар след скандала: Кристиано Роналдо ме молеше да остана, но бях твърд!


Венсан Абубакар след скандала: Кристиано Роналдо ме молеше да остана, но бях твърд!
Снимка: Getty Images

11432 0

Историческото пристигане на един от най-великите футболисти в историята - Кристиано Роналдо, в саудитския Ал Насър не премина без скандали. Капитанът на Камерун Венсан Абубакар беше бесен, че трябва да предаде номера си на легендарния португалец, поради което и се раздели с клуба.

Той бе част от отбора от лятото на 2021-а година и играч от изключителна важност за Руди Гарсиа. В рамките на 39 мача той реализира 13 попадения и записа 6 асистенции. Самият нападател не крие, че напускането му е обвързано с трансфера на Кристиано.

Той обаче разкрива, че именитият му колега го е молил да остане в тима. Въпреки това, Абубакар е изразил желание да си тръгне. В основата на това стояло намерението му той да е по-близо до семейството си, което живее във Франция. 

Да откажеш на Роналдо

"Говорихме малко и неговото мнение беше, че иска аз да остана. Казах му 'Не напускам заради това, а по семейни причини", коментира Венсан пред "Canal+" и продължи.

"Попита ме къде е семейството ми. Казах му, че са във Франция и по тази причина предпочитам да отида в Турция. По-близо е. Той ми отвърна: 'По-добре е, при положение, че семейството ти е наистина далеч. По-сложно е'. 

Аз бях твърд в намеренията си. Имах оферти, включително една от Бешикташ. Искаха да остана до края на сезона, но отказах. Беше малко трудно, но в крайна сметка ме пуснаха да отида", допълни той.

Ето кой английски гранд се оглеждаше наскоро за евентуално привличане на Абубакар 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички