В Португалия: Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море


В Португалия: Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море
Снимка: Lap.bg

1273 0

Авторитетното португалско издание "А Бола"посвети специален материал на Илиан Илиев и неговата работа в Черно море. Както е известно, бившият български специалист е играл за Бенфика, Маритимо и Салгейрош. В материала е оценена работата му с "моряците", като заглавието е: "Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море".

Варненският тим в момента е втори с 20 точки след 8 изиграни двубоя и без загуба, като от изданието пишат, че това е седми сезон за Илиев в отбора.  "Той дебютира като треньор в родния си Черно море, а след това имаше пет години престой начело на Берое. Работи в Левски и замина за Ангола, за да поеме Интерклубе от Луанда. След завръщането с България стана треньор на Локомотив (Пловдив), за да стигне до завръщането у дома".

В Португалия описват стабилното представяне на Черно море

Изданието допълва, че под ръководството на Илиев Черно море се представя стабилно и завършва на позициите зад медалистите. "Той постига това, въпреки че постоянно трябва да променя състава си, поддържайки сериозна връзка с Португалия и португалския футбол. Когато пое Черно море в средата на сезон 2017/18 в отбора вече бяха Витиня и Фабио Мартинш. След това дойдоха Патрик Андраде, Жоао Кардосо, Зе Гомеш, Родриго Вилела, Леандро Андраде, Матеус Клементе и Едгар Пачеко, който е син на бившия съотборник на Илиев в Бенфика Едгар".

Описана е и раздялата с 20-годишния си бразилски нападател Матеус Машадо, който бе продаден на втородивизионния белгийски Зулте Варегем, след като за седем мача от старта на шампионата вкара четири гола и направи две асистенции. "Илиан Илиев се възползва от паузата в шампионата и привлече 21-годишния бразилец Брено Тейшейра. Досегашният футболист на Крузейро, играл под наем във втория отбор на Валядолид, ще опита да запълни празнината, оставена от Матеус Машадо".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички