Уволнен! Изгониха треньора, извел испанките до първата им световна титла


Уволнен! Изгониха треньора, извел испанките до първата им световна титла
Снимка: Getty Images

1793 0

Испанската футболна федерация  уволни селекционера на националния отбор за жени Хорхе Вилда, предаде „Reuters“. Специалистът изведе отбора до световната титла в Австралия и Нова Зеландия.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДАМА ЩЕ ВОДИ ИСПАНКИТЕ

Той ще бъде наследен от дама,  което ще се случи за първи път в женския национален отбор на Испания по футбол. На горещия стол ще седне бившата националка Монтсе Томе. Досега гя беше дясна ръка на Вилда.

Преди десетина дни ФИФА отстрани от длъжност президента на РФЕФ Луис Рубиалес заради  целувката с футболистка по време на награждаването на световните финали. В последствие бе сформиран нов борд на директорите, който прекрати договора на Вилда.

УВОЛНЕНИЯТ Е БЛИЗЪК С РУБИАЛЕС

Селекционерът на испанките е считан за близък приятел на Рубиалес. Срещу него обаче имаше протести още през миналата година от страна на състезателки, които го обвиняваха в неадекватна треньорска методика. Тогава се състояха и протестите за равни права и възнаграждения с националите в мъжкия национален тим.

Повечето от футболистките, които стояха зад протеста, бяха извадени от състава, но някои искания бяха приети.

Вилда и селекционерът на мъжкия отбор Луис де Ла Фуенте подкрепи Рубиалес, когато президентът на РФЕФ отказа да подаде оставка. По-късно обаче и двамата промениха рязко мненията си.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Испанският национален отбор представи позицията си по адрес на Рубиалес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички