"Уважавайте обичаите" и "Не докосвайте хората": Ръководство за Мондиал 2022


"Уважавайте обичаите" и "Не докосвайте хората": Ръководство за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1715 0

Световното първенство по футбол в Катар 2022 започва на 20 ноември. До 18 декември най-добрите отбори в света ще се срещат в азиатската държава. Определено ще е едно различно световно първенство. Федерации като тази в Англия вече работят, за да обяснят на футболисти и фенове как трябва да се държат в лицето на ислямските традиции и обичаи.

" Трябва да уважавате местните традиции, обичаи, закони и религии по всяко време и да внимавате за действията си, за да сте сигурни, че те не са обидни.", е мотото на Англия. Въпреки че се очаква Катар също да облекчи някои от своите обичаи поради големия наплив от хора, който се очаква в страната.

Правителството на Обединеното кралство не само съветва футболисти и други членове, които са част от делегацията на тяхната селекция, но също и онези фенове, които ще пътуват до Катар за Мондиала. " Местните закони и обичаи отразяват факта, че Катар е ислямска страна", подчертават те.

От Daily Mail събират тези указания за привържениците. Сред тях е подчертано как трябва да се държат, когато се срещат с местните хора. Подчертава се важността на правилното поздравяване според пола. И най-вече мъжете и жените на Катар да не докосват посетителите, така че е жизнено важно те да изчакат самите катарци да поемат инициативата.

Футболната асоциация на Англия иска да гарантира, че ще избегнат обиди по време на шампионата. Футболистите, както и Гарет Саутгейт и неговия екип, членове на ФА и английски фенове ще получат съвети и актуална информация за културата на Катар.

От ФА, например, са били в редовен контакт с властите на страната-домакин на Световното първенство, за да получат всякаква необходима информация въз основа на уважението към културата на Катар. По този начин те работят върху този образователен процес от няколко месеца, за да гарантират, че големите герои на турнира, футболистите, са много наясно какво се очаква от тях.

Забранени са порнографията, извънбрачните връзки, публичните прояви на любов (особено между хора от един и същи пол), както и консумацията на свинско месо. Въпреки че консумацията на алкохол, нещо обичайно в Европа или американския континент, може да бъде по-трудно да се контролира. Но има строги правила за това. Забранено е пиенето му на стадиони и на някои обществени места в страната. Купуването му е разрешено само в определени барове и ресторанти от местното правителство.

Както при свинското, алкохолът не може да се носи в багажа. Разбира се, някои забранени лекарства или дрога също. Въпреки всичко изброено по-горе, може би в дрехите, които трябва да се използват или по-скоро тези, които не е препоръчително да се използват, има повече спорове. Особено приличието трябва да се спазва при посещение на места от религиозен интерес.

Сред препоръките, които се събират, се подчертава, че "хората показват възможно най-малко кожа". Що се отнася до жените, е посочено, че раменете и коленете трябва да бъдат покрити, както и избягване на тесни дрехи. За мъжете се посочва, че правилното е да не носят къси панталони или ризи с къс ръкав на определени места.

Вижте още: Фаворитът за Световната купа според "Гардиън"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички