Безумните закони в Катар, които могат да вкарат феновете в затвора


Безумните закони в Катар, които могат да вкарат феновете в затвора
Снимка: Getty Images

4671 0

Върховният комитет на Катар постави бариери пред сексуалните контакти по време на Световното първенство по футбол през ноември-декември. 

Великобританското издание "Daily Star" предупреждава феновете, които ще посетят арабската страна тази зима, че ако нарушат някое от правилата определени там, ги очаква затвор. 

Това, което може да изглежда като шега за някои, е въпрос на загриженост за правоприлагащите органи на Обединеното кралство. Очаква се хиляди от тях да пътуват до страната домакин на Световното първенство и празничната атмосфера, която заобикаля английските фенове с футбол като претекст е добре известна. Нарушаването на правилата може да струва скъпо. 

Гореспоменатата медия предоставя показанията на полицейски източник. Това гарантира, че " има забрана за секс на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар за първи път в историята на този турнир".

Той добавя: " Сексът е много извън менюто, освен ако не дойдете като „отбор“ на съпруг и съпруга. Определено няма да има връзки за една нощ на Световното първенство. Няма да има партита, освен ако не искат да рискуват да отседнат в затвора."

Ограниченията засягат също партита и консумацията на алкохол: " Културата на пиене и купон след мачове, която е норма в повечето страни, е строго забранена – С много строги и плашещи последици.“, заключава източникът от полицията.

От Катар през последните месеци се опитаха да уверят присъстващите, че всички ще бъдат в безопасност по време на празнуването на Световното първенство, независимо от тяхната сексуална ориентация или култура.

Насър Ал-Хатер , президент на организационния комитет за Световното първенство в Катар, потвърди по CNN в края на миналата година, че "хомосексуализмът не е разрешен" в неговите граници. Но той също така обеща на привържениците на LGBTIQ+ , че ще могат да пътуват до страната и да присъстват на мачове без последствия.

Вижте още: Пълната програма на Мондиал 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички