Близо 2.45 милиона билета са продадени за Катар 2022


Близо 2.45 милиона билета са продадени за Катар 2022
Снимка: Getty Images

2252 0

Световното първенство в Катар, която ще се проведе между 20 ноември и 18 декември, вече е продала общо 2,45 милиона билета, като Катар, САЩ, Англия, Саудитска Арабия, Мексико, Обединените арабски емирства, Франция, Аржентина, Бразилия и Германия са водещи в класацията по продажби на билети по държави.

Само през последния период на продажба, който продължи от 5 юли до 16 август , в който феновете можеха да закупят билети на принципа „пръв дошъл, първи обслужен“ чрез FIFA.com/tickets , бяха продадени общо 520 532 билета .

Най-големият брой разпределени билети съответстваше на мачове от груповата фаза като Камерун-Бразилия, Бразилия-Сърбия, Португалия-Уругвай, Коста Рика-Германия и Австралия-Дания . Феновете, живеещи в Катар, Саудитска Арабия, Съединените щати, Мексико, Обединените арабски емирства, Англия, Аржентина, Бразилия, Уелс и Австралия, получиха най-голям брой билети.

От края на септември ще бъде съобщена началната дата на фазата на продажба в последната минута, която ще продължи до края на турнира. Билетите също ще се разпределят на принципа „първи дошъл, първи обслужен“ и ще бъдат потвърдени веднага след плащането .

Сайтът на УЕФА е единственият официален канал за широката публика за закупуване на билети. Продажбите на място също ще започнат в Доха след стартирането на фазата на продажбите в последния момент

Вижте още: Безумните закони в Катар, които могат да вкарат феновете в затвора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички