Уникално! Гави избухна срещу Реал Мадрид и се нареди до великия Кройф


Уникално! Гави избухна срещу Реал Мадрид и се нареди до великия Кройф
Снимка: Getty Images

2441 0

Изгряващата суперзвезда на БарселонаГави, изнесе невероятен мач при триумфа на „каталунците“ със Суперкупата на Испания. 18-годишният атакуващ халф изигра ключова роля за победата с 3:1 над Реал Мадрид в спора за трофея, проведен в Рияд.

Гави отбеляза първия гол за „блаугранас“, а след това асистира за попаденията на Роберт Левандовски и Педри. Постижението му го нареди редом до голямата легенда на Нидерландия и Барселона Йохан Кройф.

Попадението му срещу „кралете“ и двете асистенции го превърнаха в първия футболист от 1974-а насам, който успява да се разпише и да даде два голови паса в един мач от великото Ел Класико. За последно преди 49 години го направи именно „Летящия холандец“.

Гави откри резултата в 33-ата минута. В 45-ата той асистира на Роберт Левандовски, а след това и на Педри в 69-ата минута. Младокът бе в основата на повечето опасности пред вратата на Тибо Куртоа.

Вижте ТУК подробен репортаж с ВИДЕО и СНИМКИ от Ел Класико, след което Барса спечели първия си трофей след напускането на Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички