Шави: Разбира се, че трябва да спечелим повече трофеи от Мадрид!


Шави: Разбира се, че трябва да спечелим повече трофеи от Мадрид!
Снимка: Getty Images

1357 0

Треньорът на Барселона Шави Ернандес сподели радостта си от спечелването на Суперкупата на Испания. Трофеят, който дойде след победа с 3:1 над Реал Мадрид на финала, е първи за Шави като наставник на каталунците.

"Разбира се, ние трябва да спечелим повече трофеи от Мадрид. Сега те са напред. Много съм доволен от играчите, които заслужиха тази купа със своята упорита работа. В съблекалнята има страхотна атмосфера", каза треньорът след победата, цитиран от "Marca".

"Моят първи трофей с Барселона? Щастлив съм. Изпитвам душевно спокойствие. Трябва да продължа да помагам на отбора да печели трофеи, да водя Барселона към това. Ако печелим финал срещу Реал Мадрид, можем да го направим срещу всеки. Доволен съм от това. Надявам се само този трофей да не е последният", допълни Шави.

"Всичко ни се получи много добре, играчите лесно разбраха тактическия замисъл. Гави, Педри, Френки... всички търсеха превъзходство. Трябваше по някакъв начин да контролираме Реал, да контролираме играта и да не губим топката. Как успяваме да играем е също толкова важно, колкото и спечелването на титлата", допълни легендарният халф на Барселона. А ето какво каза след загубата на Реал Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички