Унай Симон: Бяха проучил всички изпълнители на дузпи на Хърватия, без Майер!


Унай Симон: Бяха проучил всички изпълнители на дузпи на Хърватия, без Майер!
Снимка: Getty Images

1357 0

Вратарят на Испания Унай Симон отрази 2 дузпи за успеха с 5:4 срещу Хърватия във финала на Лига на нациите.В редовното време и в продълженията двубоят завърши с нулево равенство.

"Няма да лъжа, бях проучил и шестимата изпълнители на дузпи, с изключение на Майер! Трябваше да взема решение, гледайки как той постави топката, и затова избрах тази страна. След като реших, че може да стреля в средата, имах време да вдигна краката си. Това е нещо, което не мислите да правите - просто ви идва наум в този момент", сподели щастливият страж след успеха.

"Айме Лапорт ще ме убие, че казах това, но аз, когато той отиде да стреля, си помислих: "Какво ще трябва да направя, ако той пропусне?". Спасяването на дузпи се свежда до намиране на точния момент, когато те стрелят.

Ако се хвърлиш, преди да стрелят, добре, те са професионалисти: ако видят движението ти, ще стрелят в другата посока. Търсех точния момент, когато Бруно Петкович дойде да стреля. И проработи!", допълни испанецът. А ето какво сподели героят за "Ла Фурия" Дани Карвахал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички