Авторът на победната дузпа за Испания: Вкарал съм една в кариерата си!


Авторът на победната дузпа за Испания: Вкарал съм една в кариерата си!
Снимка: Getty Images

1421 0

Защитникът на Испания Дани Карвахал коментира победата над Хърватия във финала на Лигата на нациите. "Ла Фурия" спечели турнира след изпълнение на дузпи. През 2021 г. тимът загуби на финала от Франция, печелейки сребърни медали.

"Да спечелиш трофей с националния си отбор означава много. Това е много важен момент в моята кариера, защото националният отбор е моята гордост. Вкарвал съм само една дузпа в цялата си кариера, за Суперкупата на Испания, но исках да направя този удар.

Когато мачът свърши, отидох при треньорите, те направиха списък от петима играчи и им казах, че ако някой се колебае или няма увереност, мога да стрелям, а ако не, тогава ще получа шестото попадение. В крайна сметка ми се отдаде възможността, която исках", коментира той, цитиран от сайта на УЕФА.

"Жена ми е бременна в 36-ата седмица. Тя ми каза, че едва не е родила от напрежение! Цялото ми семейство беше много нервно. Разбирам как трябва да са се почувствали, но всичко приключи добре“, допълни футболистът на Реал Мадрид.

Редовното време и продълженията в Ротердам завършиха без отбелязани голове. При дузпите Ловро Майер и Бруно Петкович пропуснаха за хърватите, а Аймерик Лапорт за испанците. Победният 11-метров удар бе изпълнен от Карвахал. А Родри се чуди откъде е взел сили да е на ниво и в този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички