Спортният арбитражен съд се произнесе по исканията на Русия за плейофа срещу Полша


Спортният арбитражен съд се произнесе по исканията на Русия за плейофа срещу Полша
Снимка: Guliver/GettyImages

1784 0

Спортният арбитражен съд (КАС) е отхвърлил категорично искането на Руския футболен съюз (РФС) за отлагането за по-късна дата на плейофа на тима за участието на Световното първенство в Катар, което ще се проведе в края на 2022 година.

Руснаците трябваше да се изправят срещу Полша на 24 март, но поляците отказаха да играят, а ФИФА взе решение да прати тима директно на следващия плейофен кръг, вместо да играе срещу Русия.

Ето го и отговорът на КАС:

"КАС отказа да удовлетвори всички искания, подадени от Руския футболен съюз. Разглеждането на исковете на РФС срещу Международната футболна федерация (ФИФА) и Европейската федерация (УЕФА) по същество ще продължи в съответствие с условията и процедурите, определени от КАС", пише в краткото изявление.

Руският национален отбор все пак ще проведе тренировъчен лагер, а очакванията са да бъдат изиграни една или две приятелски срещи по време на паузата в клубния футбол.

Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в SportLive.bg (посетете връзката)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички