Ужас за Интер Маями: Колко мача ще пропусне Лео Меси през есента?


Ужас за Интер Маями: Колко мача ще пропусне Лео Меси през есента?
Снимка: Getty Images

19088 0

Интер Маями търпи пълно преобразяване след пристигането на легендите на Барселона - Лео Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба, в отбора това лято.

Страхотен подем

Звездното трио подсили редиците на "чаплите", а формата на тима тръгна стремглаво нагоре. Отборът е в серия от 11 мача без загуба, 10 от които са успехи. Същевременно бе извоювана Купата на лигите, както и класиране на финал в турнира Ю Ес Оупън Къп.

Докато "лети", Интер Маями научи, че временно ще трябва да се справя без най-голямото име в състава си. Лео Меси ще липсва известно време поради задължения с националния отбор на своята родина. 

Колко дълго ще отсъства "ла пулга"?

След като записа нови 2 асистенции срещу Лос Анджелис, голмайсторът се насочи към лагера на своите сънародници. На "гаучосите" предстоят квалификационни срещи за Световното първенство през 2026-а година.

Те ще изиграят 2 от тях този месец. "Албиселесте" се изправя срещу Еквадор на 8-и и срещу Боливия на 13-ти септември. Те със сигурност ще го извадят от наличност за мача на Интер Маями със Спортинг Канзас Сити на 10-ти септември.

Ако се опази от контузии, бившият ас на Барселона ще може да се върне в САЩ, за да помогне на "чаплите" да надвият Атланта Юнайтед на 17.09.  Впоследствие той отново трябва да отпътува към Южна Америка.

През следващия месец Аржентина има нови два двубои. На 13-ти октомври момчетата на Лионел Скалони ще мерят сили с Парагвай, а 5 дни по-късно с Перу. Така Меси почти сигурно ще пропусне и срещата с Шарлът на 19-и октомври.

Същевременно аржентинецът си постави цел с отбора на Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички