От 11 поредни без победа до ШАМПИОН: Какъв е шансът на Меси да стори "невъзможното" с Интер Маями?


От 11 поредни без победа до ШАМПИОН: Какъв е шансът на Меси да стори "невъзможното" с Интер Маями?
Снимка: Getty Images

3802 0

В очаквания с голям интерес в САЩ сблъсък между Интер Маями и Лос Анджелис Лионел Меси и компания надделяха срещу отбора, в който премина българският национал Филип Кръстев. И то като гост. С два гола разлика (3:1).

Прераждането за Интер Маями

Трябва да се отбележи, че домакините имаха повече очаквани попадения и далеч повече положения за гол (1,76 срещу 1,67 очаквания попадения, както и 22 срещу 9 удара). Не трябва обаче да пропускаме и факта, че става въпрос за шампиона на Западната конференция за миналия сезон. Отбор, който е 3-ти, но с два мача пасив и точка по-малко от втория.

От другата страна бе Интер Маями, който се отлепи от дъното и вече е на предпоследната 14-а позиция в Източната конференция. Тимът и феновете му започнаха да мечтаят, че е възможно да се класират за елиминационната фаза - без значение дали директно за 1/8-финалите, или първо за 1/16-финалите.

Интер е с 25 точки, а ДС Юнайтед е на 9-ата позиция, която е последната, водеща към елиминациите. Разликата между двата отбора е 8 точки, но Лео Меси и компания са с два мача по-малко. Разликата пък със седмия Нашвил (мястото, което осигурява участие директно на 1/8-финалите) е 15 точки - отново при два мача пасив за Интер.

Регламентът в МЛС

До края остават цели 9 мача за Интер Маями в Мейджър Лийд Сокър (МЛС). А регламентът е следният: първите 7 тима от двете конференции се класират за 1/8-финалите, докато осмият и деветият в двете конференции влизат в сблъсъци за последните две места (образувайки своеобразните 1/16-финалите).

Шансът пред отбора на Дейвид Бекъм е впечатляващ, предвид факта, че тимът бе в кошмарна серия преди идването на Лионел Меси, Серхио Бускетс и Жорди Алба. Не само че бе залепен за последното място, но и бе в серия от цели 11 поредни срещи без победа в първенството.

В тях бяха записани поражения от Нашвил (1:2), Орландо Сити (1:3), Монреал (0:1), Ню Йорк Ред Булс (0:1), ДС Юнайтед (1:2), Ню Ингланд Революшън (1:3), Филаделфия Юниън (1:4) и Сейнт Луис (0:3). Равенствата пък бяха срещу Остин (1:1), Кълъмбъс Крю (2:2) и ДС Юнайтед (2:2). Головата разлика от въпросните срещи бе 10:24.

Последва пауза от над месец заради участието на тима на ЮС Оупън Къп и на Купата на лигите на Северна и Централна Америка (спечелена), а след завръщането, вече с Меси в състава, бе сломен Ню Йорк Ред Булс с 2:0.

Така вече 11 поредни мача Интер Маями няма поражение (3 равенства, но в 2 от тях тимът печели след дузпи), а в последния кръг би с два гола разлика шампиона на Западната конференция. Логично възниква въпросът може ли отборът да стори немислимото и да грабне трофея след онази кошмарна серия (и позиция), в която се намираше?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички